Čeprav so glavni liki stari več kot šestdeset, lahko roman berejo tudi mladoletne osebe, ko staršev ni poleg. Govori o ljubezni, bolezni, upanju in prijateljstvu v času pandemije. Junaki romana so Primož Bogatini – podjetnik z glioblastomo; Zofka Kmet – dela z odpisanimi in obožuje glasbo, tango in košutnik; Nace Motorola – strojnik, praktična inženirska duša in taksist; Živa Veselko – radoživa nepremičninska posrednica, zaljubljena v življenje; Maria Kocher – upokojena kuharica; Stevo Mrki – floristični mojster, krasna depresivna duša; Dr. Matthias Warburg – strastni plesalec tanga.

Na mojem YouTube kanalu lahko poslušate branje izbranih odlomkov romana. Milena Miklavčič je v svoji recenziji zapisala:
»Nekateri boste Zofkino pisanje brali kot zanimiv, rahlo satiričen roman, drugi boste v njem sicer zaman iskali opolzkosti, boste pa zato našli živahne in žmohtne dialoge med glavnima junakoma. Tretji se boste ob razpletu dogodkov nehote spraševali, koliko je v napisanem avtobiografskega. Četrti se boste soočili s številnimi odgovori, ki ste jih predtem zaman iskali…
V življenju lahko izgubimo vse materialno, pa ni nobene škode. Hudič pa je, ko izgubimo sebe, čeprav se navidez zdi, da nas obdajajo stvari, ki si jih marsi katero srce poželi. In pravzato, da se vam ne bo zgodilo slednje, je vredno, da preberete Zofkinok njigo.

Njene besede se vas bodo, tako kot mene, globoko dotaknile in v vas prebudile željo, da postanete takšni kot Primož… In potem boste z lahkoto, brez razmišljanja, sezuli čevlje in bosi stekli po travi ali celo zabredli v vodo bližnjega potoka. Veste, tumor – glioblastom pa sploh – je strašna stvar, a tumor naduši, ta pa je peklenski!«

Vzorec knjige